Uskon ABC


Jos et vielä ole uskossa, tutustu uskon ensi askeleisiin täällä ja palaa sitten takaisin tänne syventämään uskoasi.

 

Parannuksen tekeminen – pysähdy, ajattele uudelleen ja käänny

Olet mielestäsi kuinka synnitön tahansa, olet Jumalan edessä syntinen, sillä Jumala on Pyhä. Sinun tulee katua omia syntejäsi, ei vain siksi, että synti on harmillista ja aiheuttanut mielipahaa itsellesi ja muille, vaan siksi, että synti on ennen kaikkea rikkomus Jumalaa vastaan. Usko, että Jeesus Kristus, Jumalan Poika, kuoli sinun syntiesi tähden. Jeesus ei kuollut ihmisjoukkojen tähden, hän kuoli sinun tähtesi. Hän antoi henkensä, sillä Hän tiesi, ettet sinä kykene hyvittämään pahoja tekojasi Jumalan edessä. Jeesus maksoi täyden hinnan sinun vapaudestasi; hän hyvitti sinun syntisi ja on halukas pyyhkimään ne pois.

Jeesus on tehnyt kaiken valmiiksi, mitä sinun pelastamiseksi tarvitaan. Tänä päivänä hän tarjoaa sovintoa sinun ja Jumalan välille vain siksi, että hän rakastaa sinua. Usko Jeesukseen henkilökohtaisena pelastajanasi, ja saat uuden elämän hänen yhteydessään. Hän antaa sinulle syntisi anteeksi ja ojentaa sinulle pelastuksen ja ikuisen elämän taivaassa. Sinun uskosi on kuin käsi, jonka ojennat vastaanottamaan lahjan. Ojenna kätesi ja hän antaa sinulle lahjan – iankaikkisen elämän hänen yhteydessään.

Jeesus uhrasi oman elämänsä peittääkseen syntisi. Saat ne anteeksi uskomalla häneen ja tekemällä parannuksen niistä. Et voi enää jatkaa samojen syntien tekemistä. Sinun on vain jätettävä ne ja selvitettävä asiat. Pyhä Henki antaa sinulle voimaa tähän oman elämän siistimistyöhän. Tunnusta parannuksen teon kohteet rukouksessa ja pyydä Jeesusta auttamaan saamaan elämäsi kuntoon. Hän varmasti vastaa rukoukseesi.

 

Viisi pelastuksen askelta

Pelastus on viiden askeleen mittainen matka; sinun tulee vain ottaa askeleet. Alla on lueteltu kukin näistä askelista. Kuhunkin askeleeseen on liitetty Raamatun jae. Nämä jakeet ovat Jumalan puhetta sinulle. Lue ne ajatuksella Raamatusta. Kulje tämä viiden askeleen matka kuunnellen, mitä sydämesi puhuu sinulle;

1. Olet syntinen. Kirje Roomalaisille 3:23
2. Jumala teki jo jotain. Johanneksen evankeliumi 3:16
3. Vastaanota Kristus. Johanneksen evankeliumi 1:12
4. Tunnusta syntisyytesi ja kadu sitä. 1. Johanneksen kirje 1:9
5. Tunnusta ja usko, että Jeesus on pelastaja ja Herra. Kirje Roomalaisille 10:9,10

 

Raamattua voit lukea myös netin kautta:

 

Rukous

Voit puhua Jumalalle tai Jeesukselle rukoilemalla häntä. Rukous on aivan tavallista puhetta, mutta tällä kertaa puhettasi kuuntelee kaikkitietävä Jumala. Jumala tahtoo kuulla sinua, aivan kuin hyvä isä tahtoo kuulla lapsensa äänen. Taivaallinen Isä kuulee sinua poikansa Jeesuksen kautta. Jeesus rakastaa sinua paljon enemmän kuin voit edes kuvitella!

 

Rukoile Taivaan Isää

Rukoile omin sanoin Jeesusta. Kerro Hänelle, että tahdot seurata Häntä. Pyydä syntejäsi anteeksi, ja pyydä, että Hän antaisi sinulle uuden elämän ja Pyhän Hengen sydämeesi ohjaamaan sinua eteenpäin uudessa elämässäsi. Voit esimerkiksi rukoilla vaikkapa näin: Rakas Jeesus, kiitos, kun kuolit puolestani. Kiitos, että olet tarkoitanut pelastuksen juuri minulle. Otan sinut, Jeesus, vastaan ikiomana pelastajanani juuri nyt. Puhdista minut synnistä, anna anteeksi pahat tekoni. Paranna haavat, jotka synti on minuun viiltänyt. Anna minulle uusi alku, ja pidä minusta kiinni silloinkin, kun minun on vaikea pysyä Sinussa. Opeta minut tuntemaan Sinut ja noudattamaan sinun tahtoasi. Tule Pyhä Henki elämääni, anna rauha sisimpääni. Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.

 

Iloitse uudesta elämästäsi!

Iloitse pelastuksesta, joka on tullut osaksesi tänään. Voit olla varma, että Jeesuksen Kristuksen armo ja rakkaus riittävät sinulle, kunhan pysyt hänessä ja annat hänen johdattaa elämääsi. Hän ei hylkää sinua. Pelastus ei riipu siitä, miltä sinusta tuntuu tai näyttää. Pelastus on Jumalan rakkauden osoitus sinua kohtaan; se on alusta alkaen puhdas Jumalan teko. Sinä saat nauttia tuon Jumalan teon hedelmistä elämässäsi. Jumala on asettanut sinut pelastetun asemaan, eikä kukaan tai mikään voi sitä osaa sinulta riistää. ”Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.”

Tule kanssamme seurakunnan tilaisuuksiin!